Μεταφορές Εμπορευμάτων

Η μεταφορά από μια μεταφορική εταιρεία

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως μεταφέρονται τα εμπορεύματα σας από μια εταιρεία , από ένα εργοστάσιο για παράδειγμα της Καβάλας, σε ένα κατάστημα στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη; Δηλαδή με λίγα λόγια πως πραγματοποιείται η μεταφορά Καβάλα Θεσσαλονίκη και ποιοι περνούν μέρος σε αυτή.

Η αρχή και το τέλος της μεταφοράς

Καταρχάς θα πρέπει να πάει στο εργοστάσιο ανάλογα με τον όγκο του εμπορεύματος είτε ένα  μεγάλο φορτηγό (νταλίκα) είτε ένα πιο μικρό (φορτοταξί) για να παραλάβει τα δέματα ή την παλέτα που προορίζονται για το κατάστημα. Συνήθως τα καταστήματα παραλαμβάνουν δέματα οπότε στο σενάριο μας θα χρησιμοποιήσουμε το φορτοταξί. Έτσι υπάρχει ένας οδηγός που καταρχάς λαμβάνει μέρος στην μεταφορά. Έπειτα το εμπόρευμα θα πάει στην μεταφορική εταιρεία όπου θα το παραλάβει ο αποθηκάριος και θα το φορτώσει στη νταλίκα η οποία με τη σειρά της θα κατευθυνθεί στο υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης. Εκεί άλλος αποθηκάριος θα παραλάβει το δέμα και θα το φορτώσει σε ένα μικρό αυτοκίνητο , με το οποίο ο οδηγός θα το παραδώσει στο κατάστημα της Τσιμισκή.

Τελικά πόσοι συμμετείχαν στην μεταφορά

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι στη μεταφορά συμμετείχαν από την πλευρά της μεταφορικής 5 άτομα σωστά?
Όχι , γιατί για την μεταφορά εργάστηκαν μια κοπέλα που έκοψε τα τιμολόγια και τουλάχιστον από 1 άτομο σε κάθε υποκατάστημα που απαντάει στα τηλέφωνα και μιλάει με τους πελάτες για την μεταφορά και για την παράδοση των εμπορευμάτων.

Επίλογος Μεταφοράς

Τελικά για την μεταφορά των λίγο μόνον αντικειμένων, βλέπουμε ότι ασχολούνται πάρα πολλά άτομα και έτσι μπορούμε πλέον να καταλάβουμε ότι το κόστος της μεταφοράς εμπορευμάτων στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό. Φυσικά σκεφθείτε το πόσα άτομα συνεργάζονται για μια μεταφορά όπως για παράδειγμα μια μεταφορά από Θάσο δηλαδή από ένα νησί.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξενοδοχεία Ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Καβάλα